> Utrecht Jaarbeursplein fietsgarage - Parkeeradvies > Menu

Utrecht Jaarbeursplein fietsgarage

Utrecht krijgt een nieuw iconisch gebouw genaamd Oopen. Op het Jaarbeursplein komt een levendig, opvallend gebouw van 105 meter, dat een nachtclub, culturele voorzieningen, werk- en sportruimtes combineert, evenals een restaurant en een publiek toegankelijke “Kroon” bovenin Oopen. Oopen zal grotendeels publiek toegankelijk zijn. Het ontwerp is afkomstig van de in Londen gevestigde architect Heatherwick Studio in samenwerking met NUDUS. Oopen is een ontwikkeling van Edge en zal de eerste energie neutrale mixed- used- ontwikkeling van Nederland zijn.

Onder Oopen komt een grotendeels openbare ondergrondse fietsenstalling van totaal 3200 plaatsen. Deze stalling dient enerzijds als extra fietsgarage voor het station en anderzijds voor de bezoekers van het gebouw. Vanwege de groei van het aantal inwoners en de groei van het fietsen is uitbreiding van het aantal fietsparkeerplaatsen bij de geplande oplevering in 2028 hard nodig. Dubbelgebruik van fietsplaatsen in het openbare gedeelte is hierbij mogelijk. Overdag en doordeweeks zullen m.n. OV reizigers hun fiets parkeren en in de avonduren en weekends m.n. bezoekers van Oopen.

Bron : Architect Heatherwick Studio, London in samenwerking met NUDUS in opdracht van projectontwikkelaar Edge

Parkeeradvies.com was in de rol van interim asset manager en opgave adviseur namens de Vastgoedorganisatie Utrecht als toekomstig eigenaar betrokken bij de fietsenstalling:

  • Gezamenlijk vaststellen van de tender strategie
  • Mede opstellen van de aanbestedingsdocumenten (PVE, referentie- ontwerp, concept koopovereenkomst)
  • Deelname aan projectgroepen
  • Mede beoordeling ingediende ontwerpen.